Úpadkové trestné činy v České republice - Púry, František, 1958- (2014)
Disertační práce se zabývá úpadkovými delikty, za které se považují trestné činy poškození věřitele (§ 222 tr. zákoníku), zvýhodnění věřitele (§ 223 tr. zákoníku), způsobení úpadku (§ 224 tr. zákoníku), porušení povinnosti v insolvenčním řízení (§ 225 tr. zákoníku), pletichy v insolvenčním řízení (§ 226 tr. zákoníku) a porušení povinnosti učinit pravdivé prohlášení o majetku (§ 227 tr. zákoníku).