Lhůty při správě daní - Bárta, Milan (2014)
Rigorózní práce „Lhůty při správě daní“ se zabývá počítáním času a běhu lhůt v daňovém řádu. Cílem práce je podrobně prověřit veškeré lhůty, které se v jednotlivých ustanoveních daňového řádu vyskytují, popsat jejich charakter a z toho případně vyplývající dopady na správu daní, porovnat současnou úpravu s předchozí úpravou zákona o správě daní a poplatků a poukázat na klady a zápory nynější úpravy. V závěru práce proto došlo ke zhodnocení právní úpravy lhůt v daňovém řádu, poukázání na oblasti, kde právní úprava funguje dobře, nebo naopak, kde nefunguje a v tomto případě byly případně učiněny návrhy na změnu konkrétního ustanovení de lege ferenda, kde by dle autora práce tato změna mohla napomoci lepšímu fungování daňového řádu.