Tafonomie a paleoekologie fosilních nálezů lokality Obora (perm, boskovická brázda) - Kemsa, Jiří (2015)
V diplomové práci jsem shrnul dosavadní poznatky paleontologicko - stratigrafických výzkumů lokality Obora a popsal její současný stav. Detailní studium bylo prováděno ve dvou vytipovaných zájmových vrstvách. Při terénní práci jsem odebral bloky hornin a zakreslil jejich polohu ve vrstvě. Provedl jsem podrobný paleontologický výzkum zájmových vrstev se zákresem typu, polohy, orientace a počtem nalezených fosílií v jednotlivých blocích. Ze studované části lokality Obora jsem vypracoval sedimentární profil a popsal kryté výbrusy. Z fauny jsem v zájmových vrstvách nalezl neidentifikovatelný počet zástupců třídy Branchiopoda (Latreille, 1817) reprezentovaných druhem Lioestheria lallyensis (Depéret a Mazeran, 1912) a 13 fragmentů křídel a 1 abdomen s článkem končetiny třídy Insecta (Linnaues, 1758). Podařilo se mně determinovat 3 nalezené fragmenty křídel jako řád Blattodea (Brunner, 1882).