Gamaspektrometrická charakteristika amfibolitů gfoehlské jednotky moldanubika - Malý, Dušan (2015)
Předložená diplomová práce je zaměřena na gamaspektrometrickou charakteristiku amfibolitů gföhlské jednotky moldanubika na východním okraji českého masivu. Vlastní studovaná oblast byla rozčleněna na jednotlivá tělesa a pruhy, které byly porovnávány z hlediska obsahu K, U, Th a hodnot magnetické susceptibility. Měřením bylo zjištěno, že amfibolity ve studované oblasti nejsou zcela homogenní a lze zde odlišit tři typy. Výrazně se z měřených dat vyčleňuje těleso Vícenice, pruhy Naloučany a Ocmanice. Při porovnání terénních a laboratorních hodnot měření thoria se ukázal určitý problém, jako kritická hranice se jeví koncentrace Th při terénním měření pod 5,0 ppm. Byly zjištěny částečné rozdíly při porovnání dat terénní a letecké gamaspektrometrie. Porovnáním dat terénních měření magnetické susceptibility s aeromagnetickými byla potvrzena výrazná anomálie západně od Náměště nad Oslavou.