Fluviální sedimenty a jejich inženýrskogeologické charakteristiky v městě Brně - Bednařík, Michal (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuji na výzkum fluviálních sedimentů (především štěrkopísků), které jsou situovány v městě Brně v lokalitách Maloměřice, Černovice, Staré Brno, Tuřany a Chrlice. Zaměřil jsem se na inženýrskogeologické a geotechnické vlastnosti těchto sedimentů na zmíněných lokalitách, kde jsem je důkladně prostudoval a nashromáždil o nich důležitá data, která jsem zpracoval ve své rešeršní práci. Tyto data, která obsahují jejich inženýrskogeologické vlastnosti, jsem porovnal mezi sebou a zjištěné údaje jsem zde interpretoval v podobě tabulek a grafů. Mé výsledky přinesly nové komplexní informace z těchto lokalit a informace o uložených fluviálních sedimentech. Cílem mé bakalářské práce je zjištěné výsledky z dat interpretovat pro další možné inženýrskogeologické použití nebo jako zdroj informací.