Vliv poměru pevná fáze/voda při sycení bentonitu na přechod do koloidního stavu - Jankaj, Tomáš (2015)
Bakalářská práce je věnována pozorování změn chování suspenze bentonit/deionizovaná voda v závislosti na změně pH a iontové síle, při kterých dochází k rozdílné sedimentace bentonitu a jeho koloidních část. Výsledky pomohou mapovat rychlost a mocnost sedimentace zejména v časovém horizontu 0 až 72 hodin od počátku experimentu a prezentují stabilitu samotného bentonitu v rozdílných fyzikálně-chemických poměrech.