Základní pohled na implementaci "Raw Materials Initiave" v českém geologickém a horním právu - Janíčková, Kamila (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme implementaci strategického dokumentu vydaného Evropskou komisí Raw Materials Initiave do českého geologického a horního práva. Cílem bakalářské práce je prozkoumat, zda a do jaké míry byly v České republice reflektovány základní principy dané Raw Materials Initiave do české legislativy, porovnat efektivnost využití tohoto dokumentu v některých zemích Evropské Unie a na konkrétním příkladu z České republiky ukázat míru uplatnění Raw Materials Initiave u nás. Jako příklad z České republiky bylo zvoleno ložisko Zlaté Hory.