Analýza vztahu geomorfologických prvků krajiny a křehkého porušení hornin - Bulíček, Petr (2015)
Práce se zaměřuje na analýzu a vyhodnocení dvou souborů orientovaných dat ze čtyř vybraných lokalit. Prvním souborem jsou geologická data o křehkém porušení hornin a druhým souborem geomorfologická data lineárních prvků krajiny - morfolineamentů. Předmětem práce byl i výběr vhodné metody a její aplikace při získávání dat morfolineamentů, tedy jejich detekce a určení směrové orientace. Stěžejním výstupem je vzájemná komparace obou souborů dat a jejich interpretace. U všech studovaných lokalit byla detekována shoda. U třech lokalit se použitá metoda osvědčila, u jedné lokality lze rozpoznat jistou míru nepřesnosti.