Speciální iterační metody pro řešení soustav lineárních rovnic - Cícha, Jakub; Horová, Ivana, 1943-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme iteračním metodám řešení soustav lineárních rovnic. Zejména pak Jacobiově, Gaussově-Seidelově a různým typům relaxačních metod. Zabýváme se rozdíly mezi nimi i rychlostí konvergence. Popisujeme také metodu iteračního zlepšení. Uvedeny jsou i početní příklady.
In this thesis we study special iterative methods for solving linear systems. Especially Jacobi, Gauss-Seidel and different types of relaxation methods.We compare the differences and convergence rate. We describe an iterative refinement. The numerical examples are given.
Vedoucí práce: Ivanka Horová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: lineární algebra; numerické metody algebry; numerické metody; linear algebra; numerical methods; bakalářské práce; bachelor's theses