Determinanty a grafy - Štěpánek, Roman (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme dvěma tvrzením z teorie grafů. Prvním z nich je lemma Gessel--Viennot, které nám umožňuje převést problém výpočtu determinantu na problém hledání cest v grafu a naopak. Druhým tvrzením je věta Kirchhoff--Tutte, jež nám umožňuje zjistit počet koster daného graf.