Transakční náklady a spread u strukturovaných produktů - Urbanovský, Karel (2015)
Předmětem diplomové práce „Transakční náklady a spread u strukturovaných produktů“ je analýza transakčních nákladů a spreadu v České republice a v Německu. První část práce je zaměřena na strukturované produkty obecně - vymezení segmentu strukturovaných produktů, jejich výhody a rizika. Další část je zaměřena na jednotlivé druhy strukturovaných produktů a jejich popis. Následuje kapitola o transakčních nákladech a spreadu. Praktická část práce je zaměřena na discount, bonus a express certifikáty a zkoumání výše jejich transakčních nákladů na frankfurtské burze.