Biologické účinky funkcionalizace nanočástic na bázi železa - Vysloužil, Libor (2015)
V této diplomové práci se věnujeme fluorescenční funkcionalizaci magnetických nanočástic oxidů železa připravených v plazmatu a jejich biologickým účinkům. Toho bylo dosaženo jejich navázáním na kvantové tečky. Zatímco samotné nanočástice byly analyzovány rentgenovou strukturní analýzou, nanočástice s kvantovými tečkami byly zkoumány fluorescenčními metodami. Byl prokázán negativní vliv těchto nanočástic na růst modelového organismu E. coli.