Odhad pravděpodobnosti pojistné události v neživotním pojištěni s využitím softwaru SAS - Muchová, Mária; Benada, Luděk, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2015)
Tato diplomová práce se věnuje metodologii odhadu pravděpodobnosti pojistné události. Metoda je aplikována na demo data poskytnutá společností SAS Slovakia. První tři kapitoly jsou zaměřeny na teorii potřebnou pro pochopení modelu logistické regrese. V poslední kapitole je aplikace modelu logistické regrese pro binární závisle proměnnou provedena v programu SAS.
This thesis is devoted to the method of estimating probability an insured event. Method is applied to the demo data supplied by SAS Slovakia. The first three chapters focus on the theory needed for understanding the logistic regression model. The last chapter is the application of logistic regression model for binary dependent variable transferred in the SAS program.
Vedoucí práce: Luděk Benada
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: lineární modely; neživotní pojištění; regresní analýza; linear models; regression analysis; diplomové práce; master's theses