Koordinační sloučeniny zinku a kadmia s 1,1-dithioláty a N-donorovými ligandy - Jeremias, Lukáš; Masarykova univerzita. Ústav chemie (2015)
Rigorózní práce se zabývá studiem přípravy a struktury koordinačních sloučenin zinku(II) a kadmia(II) s 1,1-dithioláty (xantháty a dithiofosfáty) v přítomnosti N-donorových ligandů (1,10-fenanthrolin, 2,2'-bipyridin a 4,4'-bipyridin). Připravené sloučeniny byly charakterizovány fyzikálně chemickými metodami - RTG difrakce a NMR spektroskopie.
This thesis deals with study of synthesis and structure of coordination compounds of zinc(II) and cadmium(II) with 1,1-dithiolates (xanthates and dithiophosphates) in the presence of N-donor ligands (1,10-phenanthroline, 2,2'-bipyridine and 4,4'-bipyridine). Prepared compounds were characterized by using X ray diffraction and NMR spectroscopy.
Rigorózní práce (RNDr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: kadmium; ligandy; rentgenová difraktometrie; zinek; cadmium; ligands; X-ray diffractometry; zinc; rigorózní práce; doctoral dissertations