Koordinační sloučeniny lanthanoidů s dithiokarbamátovými ligandy - Kubát, Václav; Masarykova univerzita. Ústav chemie (2015)
Předložená rigorózní práce se zabývá studiem syntézy a identifikace koordinačních sloučenin lanthanoidů s N,N-dimethyl-dithiokarbamátovými ligandy. Byly připraveny tři koordinační sloučeniny [Ln(Me2dtc)3(phen)] pro Ln = Pr, Nd a Gd, které byly charakterizovány monokrystalovou RTG difrakcí. Diskutována je jak příprava, tak struktura připravených sloučenin.
The thesis deals with study of synthesis of coordinaton compounds of lanthanides with N,N-dimethyldithiocarbamate ligands. Three new coordination compounds [Ln(Me2dtc)3(phen)] where Ln = Pr, Nd and Gd were prepared and characterized by single crystal RTG diffraction. Both synthesis and structure of prepared compounds are discussed in the thesis.
Rigorózní práce (RNDr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: dithiokarbamáty; lanthanoidy; ligandy; dithiocarbamates; lanthanides; ligands; rigorózní práce; doctoral dissertations