Individuální a komunitní kvalita života v suburbiích: případová studie zázemí Brna - Kleinwächterová, Kristina (2015)
Tématem této diplomové práce je mapování faktorů ovlivňujících individuální a sídelní kvalitu života ve vzorku suburbanizovaných obcí v zázemí Brna. Ve výzkumu byly zpracovávány semistrukturované rozhovory za použití kódovací metody. Výsledkem práce je stanovení primárních atributů v subjektivní i objektivní dimenzi kvality života v suburbiích a dále určení faktorů jež tyto atributy prokazatelně ovlivňují. Na základě informací zjištěných tímto výzkumem je následně možné pracovat s rizikovými jevy spojenými s kvalitou života vznikajícími v suburbanizovanných obcích a popřípadě jim předejít.