Neplatné rozvázání pracovního poměru a nároky z něj plynoucí - Valíček, Adam (2014)
Rigorózní práce pojednává o neplatném rozvázání pracovního poměru s ohledem na jednotlivé způsoby rozvázání pracovního poměru a o nejčastějších důvodech shledání neplatnosti rozvázání pracovního poměru ve světle judikatury. Práce je dále nezanedbatelnou částí zaměřena na nároky plynoucí z neplatného rozvázání pracovního poměru, neboť náhrada mzdy či platu není jediným nárokem zaměstnance vůči zaměstnavateli. Je zmíněn rovněž i vliv přijetí zákona č. 82/2009 Sb., občanský zákoník na právní úpravu procesní stránky žaloby na určení neplatnosti rozvázání pracovního poměru. V práci je dále pojednáno o vývoji právní úpravy neplatného rozvázání pracovního poměru, o mezinárodní úpravě neplatného rozvázání pracovního poměru a právní úpravě Evropské unie, jakož je nastíněna i právní úprava ve Slovenské republice a ve Spolkové republice Německo.