Washington's group of circular units - Werl, Milan, 1984- (2015)
Hlavní cíl této práce je získání nějakých informací o Washingtonově grupě kruhových jednotek C_W(K) pro vhodná abelovská tělesa K. Úspěšný jsem byl v případech, kdy K je kompozitem konečného počtu reálných podtěles kruhových těles s konduktorem rovným mocnině prvočísla (pomocný výsledek kapitoly 1), kdy K je cyklické rozšíření výše uvedeného tělesa, totálně rozvětvené v každém větvícím se prvoideálu a jehož těleso genera v užším smyslu je reálné (kapitola 1) a kdy je konduktor K dělitelný právě dvěma různými prvočísly, což je zobecnění výsledku Kima a Ryu, kteří navíc předpokládali lichost konduktoru (kapitola 2). Hlavní myšlenkou této práce je sestrojení jednotek z C_W(K)-C_S(K), kde C_S(K) je Sinnottova grupa kruhových jednotek tělesa K. Pomocí těchto jednotek vygenerujeme grupu kruhových jednotek C(K), která je větší než Sinnottova grupa. Navíc spočítáme index [C(K):C_S(K)], z něhož s využitím Sinnottovy formule pro index [E(K):C_S(K)], kde E(K) je grupa jednotek tělesa K, spočítáme