Aktivace HCMV-specifických CD8+ T lymfocytů in vitro pomocí adenylát-cyklázového toxoidu jako nosiče HCMV imunogenu - Jelínek, Jiří (2014)
U imunodeficientních osob představuje HCMV infekce jednu z hlavních příčin morbidity a mortality. Aktivní či pasivní rekonstrukce HCMV-specifických T lymfocytů ukazuje slibné výsledky při prevenci či léčbě patologií způsobených HCMV infekcí u těchto osob. V této studii testujeme možnost in vitro aktivace antigen-specifických CD8+ T lymfocytů pomocí HCMV imunodominantních peptidových epitopů a polyepitopů, které jsou dopraveny do antigen-prezentujích buněk adenylát-cyklázovým toxoidem.