Právní problematika volební kampaně 2 - Mihalík, Vojtěch; Masarykova univerzita. Katedra ústavního práva a politologie (2014)
Rigorózní práce Právní problematika volební kampaně 2 navazuje na diplomovou práci totožného tématu, kdy tuto dále rozvádí, zpřesňuje a snaží se odstranit její nedostatky. Její hlavní náplní je zpracování k danému institutu se vztahujících právních předpisů, nalezení slabých a silných stránek a návrhy změn právního řádu de lege ferenda. Součástí práce pochopitelně jsou další otázky k danému se vztahující - definice účastníků, rozlišení jednotlivých forem kampaně, její financování, povaha volebního slibu apod.
Post-Master’s dissertation. Legal Issues of the Electoral Campaign 2, which follows the dissertation of the same topic, develops and specifies the issues and aims to eliminate its defects. The content of this dissertation is a composition of legal regulations which are related to the given institute; finding the strengths and weaknesses and proposals of amendments of the legal order de lege ferenda. A part of the dissertation naturally contains another queries related to a definition of the participants, differentiation of individual forms, campaign financing, the nature of the election promise and so forth.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2014
Anglické resumé
Keywords: volební kampaň; election campaign; rigorózní práce; doctoral dissertations