Matematická analýza a chemické úlohy - Dobrovolná, Eva, 1986 červen 15.- (2014)
Tato práce vznikla jako učební text věnovaný aplikaci matematiky v chemických úlohách. Nejprve je stručně uvedena matematická teorie, která je potom ilustrována na konkrétních úlohách z různých oblastí chemie. Příklady jsou vybrány tak, aby k řešení byly použity prostředky matematické analýzy. V závěru je práce doplněna o slovníček použitých chemických pojmů a tabulku základních konstant.