Vyučovací metody ve výuce fyziky na ZŠ při vzdělávání sociálně znevýhodněných žáků - Šutová, Michaela (2014)
Rigorózní práce se zabývá využitím různých vyučovacích metod ve vyučování fyziky na základní škole při vyučování žáků se sociálním znevýhodněním. První část práce se zaměřuje na problematiku sociálního znevýhodnění, kde rozebírám specifika těchto žáků, především pak specifika romských žáků. Hlavní část práce je zaměřena na jednotlivé vyučovací metody. Vybrané vyučovací metody jsou charakterizovány, aplikovány ve výuce fyziky a zhodnoceny z hlediska užití ve třídách ZŠ s výskytem sociálně znevýhodněných žáků.