Treatment of extra-articular and simple articular distal radius fractures with intramedullary nail - Safi, Adel Mohammad Mahmoud; Hart, Radek, 1967-; Masarykova univerzita. Klinika traumatologie (2014)
Dvě studie byly provedeny s použitím hřebu. Cílem experimentální studie bylo posouzení (na kadaverech) rizik souvisejících s užitím hřebu. Cílem klinické studie bylo porovnání klinických výsledků distálních radiálních zlomenin léčených hřebem nebo volární dlahou. V experimentální studii byl hřeb aplikován u kadaverózních distálních předloktí s různými lokalitami kortikálního vstupu. Hodnoceno bylo riziko penetrace distálních zamykatelných šroubů do radiokarpálního kloubu, DRUJ a skrz dorzální nebo volární povrch kosti; a subchondrální umístění těchto šroubů. 62 pacientů bylo zařazeno do klinické studie. Pacienti byli náhodně léčeni buď hřebem, nebo volární dlahou. Výsledky byly klinicky a radiologicky hodnoceny šest týdnů, tři a dvanáct měsíců po operaci. Výsledky experimentální studie ukázaly, že optimální lokalizace kortikálního okna pro vstup hřebu je 1 cm proximálně od hrotu processus styloideus radii, mezi I. a II. extenzorovým oddílem v 0° naklonění v transverzální rovině.
Two studies were done using Micronail.The purpose of the experimental study was to estimate, on cadavers, the range of risks related to the treatment of distal radius fractures with Micronail. The purpose of the clinical study was to compare the outcomes of distal radius fractures treated with either Micronail™ or a volar locking plate. In the experimental study, Micronail was inserted cadaver distal radii with different locations of cortical window. Penetration incidence of the screws into the radiocarpal joint, DRUJ, dorsal or volar surface of the distal radius, and their displacement proximally from subchondral bone were evaluated. 62 patients were enrolled in the clinical study and randomized to treatment with Micronail or a volar locking plate APTUS. Clinical and radiological evaluation of outcomes was done by the sixth week, the third and twelfth months after surgery. The experimental study showed that the optimal localisation of the cortical window for Micronail is 1.0 cm proxim
Vedoucí práce: Radek Hart
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2014
Keywords: fraktury vřetenní kosti; intramedulární fixace fraktury; kostní hřeby; volární ploténka; Bone Nails; Fracture Fixation, Intramedullary; Radius Fractures; Volar Plate; disertace; dissertations