Veřejné zakázky v České republice a na Slovensku - srovnání práva zadávání veřejných zakázek v České republice a v Slovenské republice - Cák, Miroslav (2014)
Stručný pohled do historie a současnosti práva veřejných zakázek. Práce je dále zaměřena na podrobný rozbor a srovnání nejvýznamnějších institutů zák. č. 25/2006 Zb., o verejnom obstarávaní a zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Důraz je kladen zejména na hledání a popis praktických dopadů rozdílů v zákonech na trh veřejných zakázek a zadávací proces jako takový. Cílem práce je rozdíly v zákonech kriticky ohodnotit a dát obecná doporučení k legislativním úpravám, berouc do úvahy skutečně odpozorované dopady v jednotlivých zemích.