Dodržování kodexu marketingu náhrad mateřského mléka - Stýskalíková, Kamila, 1990- (2014)
Tato diplomová práce se věnuje Mezinárodnímu kodexu marketingu náhrad mateřského mléka. Teoretická část shrnuje jeho principy, rozsah, cíle, vysvětluje jeho význam, právní závaznost a uvádí i příklady jeho porušování. Dále práce pojednává o významu a podpoře kojení a rizicích použití umělé výživy. Praktická část vyhodnocuje průzkum provedený mezi 115 zdravotníky. Jeho cílem bylo zjistit, do jaké míry dotazovaní tento kodex dodržují a co jeho dodržování, respektive nedodržování ovlivňuje.