Tuky taky - intervenční projekt - Stellarová, Apolena (2014)
Nevhodný životní styl dnešní populace dokládají výsledky řady studií pojednávající o vysokém procentu osob trpících chronickými neinfekčními onemocněními, jako jsou onemocnění oběhového systému, diabetes mellitus nebo některé typy nádorů. Jedním z faktorů životního stylu, ve kterém by mělo dojít ke změně je jistě konzumace tuků. Nejedná se pouze o jejich celkový příjem, ale také o příjem mastných kyselin. Ke zlepšení situace je však potřeba, aby byla v této oblasti šířena osvěta, především pak v populaci dětí a mládeže, kdy se stávají autonomními, aby v rámci výživy dokázali dělat správná rozhodnutí. Pilotní intervenční projekt „Tuky taky!“ vznikl za účelem zmapování a zlepšení znalostí o důležitosti tuků a cholesterolu ve výživě. Cílem rovněž bylo zajistit změnu ve stravovacích postojích a zvyklostech zaměřených na příjem tuků u studentů středních škol.