Výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy - Koláčková, Irena (2014)
Tématem této rigorózní práce je výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy, a to z pohledu stávající úpravy. Zvolené téma se jeví jako vysoce aktuální v souvislosti s velkou novelou exekučního řádu a občanského soudního řádu. Daná oblast práva již delší dobu prochází dynamickým vývojem a skýtá tak rozsáhlé možnosti mapování. Práce je ovšem zaměřena pouze na jeden z možných způsobů nuceného výkonu rozhodnutí, a to s ohledem na značnou obsáhlost zpracovávané materie. Práce popisuje historický vývoj exekučního práva, podmínky vykonávacího řízení a jednotlivé exekuční tituly. Dále se již zaměřuje přímo na samotný průběh výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy.