Urolitiáza v klinické praxi - Ivanovová, Svatava (2014)
Anotace: Bakalářská práce je složena ze dvou ústředních částí (teoretické a empirické). Teoretická část je svým obsahem zaměřena na problematiku urolitiázy (definice, epidemiologie, etiopatogenezi, diagnostiku, komplikace, terapii, prevenci) a s ní související specifikace ošetřovatelské péče. Empirická (druhá) část, pomocí kvantitativního průzkumu metodou originálního dotazníkového formuláře, mapuje deklarované znalosti všeobecných sester o urolitiáze a jejich zájem o danou problematiku.