Autotransfuze z pohledu laické veřejnosti - Havlátová, Kateřina (2014)
Bakalářská práce zjišťuje úroveň znalostí laické veřejnosti o autotransfuzi. Teoretická část obsahuje historický vývoj hemoterapie, dárcovství krve, minulost a současnost autotransfuze se zaměřením na předoperační autologní odběr. Dále zahrnuje podíl sestry v ošetřovatelské péči o pacienta před podáním, během aplikace a po podání transfuze. Empirická část obsahuje výsledky průzkumu zpracovaného z dotazníku, který se zabývá mírou znalostí laické veřejnosti o autotransfuzi před operací. Závěr práce zahrnuje nejdůležitější poznatky plynoucí z provedeného průzkumu, vyhodnocení stanovených cílů a hypotéz.