Obezita a její vliv na degenerativní onemocnění kloubů a páteře - Hegerová, Olga (2014)
Bakalářská práce se zabývá obezitou a jejím vlivem na degenerativní onemocnění kloubů a páteře. Teoretická část popisuje problematiku obezity a její zdravotní komplikace se zaměřením na degenerativní onemocnění kloubů a páteře. V praktické části jsou prezentovány výsledky výskytu nadváhy a obezity u pacientů v ortopedické ambulanci. Dále zájem pacientů o informace týkající se obezity, výskyt artrózy nosných kloubů a bolestí zad v souvislosti s degenerativním onemocněním páteře.