Teoretické znalosti všeobecných sester chirurgických oborů z oblasti celkové a místní anestezie - Bernátová, Martina (2014)
Bakalářská práce zjišťuje teoretické znalosti všeobecných sester standardních chirurgických odděleních o celkové, místní anestezii a komplikacích při a po anestezii. Zaměřuje se také na způsob informovanosti a zájem všeobecných sester z chirurgických odděleních o dané problematice. Teoretická část popisuje historii anestezie, rozdělení celkové a místní anestezie, předoperační přípravu a moţné komplikace spojené s anestezií. Metodika je vedena formou dotazníku podaného všeobecným sestrám různých standardních chirurgických odděleních. Analýza získaných dat poukazuje na velmi dobrou úroveň teoretických znalostí všeobecných sester k dané problematice. Také ale poukazuje na problematiku získání nových informací těchto všeobecných sester k dané tématice.