Vliv bolesti na mobilizaci pacientů po TEP kolenního kloubu - Kouřilová, Hana (2014)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Kouřilová Hana Instituce: Katedra ošetřovatelství, Masarykova univerzita, lékařská fakulta Název práce: Vliv bolesti na mobilizaci pacientů po TEP kolenního kloubu Vedoucí práce: Doc. PhDr. Miroslava Kyasová, PhD. Počet stran: 90 Počet příloh: 2 Rok obhajoby: 2014 Klíčová slova: totální endoprotéza, pacient, mobilizace, bolest Bakalářská práce zjišťuje vliv bolesti na mobilizaci pacientů po TEP kolenního kloubu. Teoretická část popisuje příčiny TEP kolenního kloubu, předoperační přípravu, operační průběh a pooperační péči. Charakterizuje rehabilitační péči po totální endoprotéze a také se zabývá bolestí a možnostmi její léčby. V empirické části jsou prezentovány výsledky šetření, které probíhalo mezi respondenty na rehabilitačním oddělení, doplněné tabulkami a grafy.