Všeobecná sestra a kontraktury u imobilních osob - Kirchnerová, Martina (2014)
Bakalářská práce zjišťuje znalosti všeobecných sester v oblasti kontraktur a přístup ke kontrakturám v současné praxi. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku oboru geriatrie, popis jednotlivých poruch hybnosti ve stáří, příčiny vzniku kontraktur, jejich prevenci a přístup v praxi. Empirická část analyzuje znalosti všeobecných sester v oblasti kontraktur a reálné postupy v praxi.