Analýza funkcí jedné proměnné daných parametricky - Rybová, Drahoslava (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá vyšetřováním parametricky zadaných funkcí jedné proměnné. V první části je čtenář seznámen se základními pojmy, jako je parametr, parametrizace, vyloučení parametru apod., a jsou zde uvedeny a dokázány některé základní věty týkající se parametricky daných funkcí. Tyto poznatky jsou následně využity ve druhé části práce, která obsahuje řešené příklady na toto téma. Kromě procvičení dané látky by měla druhá část také motivovat čtenáře k práci s parametricky danými funkcemi a křivkami a poukázat na mnohé výhody využívání tohoto přístupu oproti ostatním.