Geometrická azimutální zobrazení v kartografii - Pohanková, Dana (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje popisu geometrických azimutálních zobrazení, konkrétně ortografické, stereografické a gnómonické projekci, které spadají pod širokou kategorii kartografických zobrazení. V první kapitole jsou uvedeny obecné informace o kartografických zobrazeních a ve druhé už se podrobně zabýváme výše jmenovanými projekcemi, jejich vlastnostmi a způsoby konstrukcí. Získané poznatky jsou poté uplatňovány ve třetí kapitole, která poskytuje čtenáři návody k řešení příkladů uvedených v příloze.