Subjektivní a objektivní hodnocení výsledků aloplastické operace pacientů po náhradě kolenního kloubu prostřednictvím standardizovaného dotazníku - Škrabáleková, Mária (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje spracování biomedicínskych dat, které poskytla Ortopedická klinika Univerzitní nemocnice v Martine. Cílem bylo zjistiť, jestli se stav pacienta po aloplastické operaci kolenního kloubu zlepšuje a v jakém časovým období je vhodný dotazníky vyplňovat. Využívají se v ní komplexní metody datového manažmentu a základní statistické metody v programe R. Zjistili sme, že stav pacienta se zlepší do 3 měsíců po operaci a pak se stabilizuje.