Diferenciální rovnice v ekonomii - Múthová, Denisa (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme deterministickému matematickému modelování v ekonomii. V první části jsou uváděny nejdůležitější pojmy a metody teorie diferenciálních rovnic 1. řádu, potřebné v další části. Druhá, aplikační část, se zaobírá Goodwinovým modelem dynamiky mezd a zaměstnanosti, jeho předpoklady a odvozením. Teoretický model se pomocí regresní analýzy aplikuje na data Slovenské republiky. Modely se navzájem porovnají a zhodnotí.