Absolutně spojité funkce - Vranaiová, Miriama (2014)
Tématem této bakalářské práce jsou absolutně spojité funkce. Práce je rozčleněna do pěti kapitol. V první kapitole zavádíme absolutně spojité funkce a uvádíme jejich základní vlastnosti. Druhá kapitola nám ukazuje vztah absolutně spojitých funkcí k funkcím s konečnou variací. Další kapitola pojednává o derivacích absolutně spojitých funkcí a jejich vztahu k Lebsguevmu integrálu. Předposlední kapitola se zabývá rozkladem funkcí s konečnou variací pomocí absolutně spojitých funkcí a poslední kapitola se zabývá kompozicemi absolutně spojitých funkcí s jinými funkcemi.