Aplikace metody Lagrangeových multiplikátorů v ekonomii - Maslonka, Tomáš (2014)
Cílem této práce je vysvětlit metodu Lagrangeových multiplikátorů v extremální úlohách. Popsat algoritmus této metody a demonstrovat její využití na konkrétních příkladech z ekonomické praxe. V textu jsou vysvětleny základní matematické pojmy nezbytné pro pochopení dané problematiky. Dále práce poskytuje kromě grafické aplikace řešení úloh i neřešené příklady k samostatnému procvičení.