Aktuárské modely - Mihály, Mátyás (2014)
V této práci se zabýváme aktuárskou matematikou a metodami, které jsou často využívány aktuármi. V první kapitole si definujeme některé transformace spojitých modelů, jako násobení konstantou, umocňování, exponenciovaní, míchání, model křehkosti a spojování. V druhé kapitole se budeme zabývat s hodnocením rizik a výpočet potřebného ekonomického kapitálu pomocí Value-at-risk a Tail-Value-at-Risk a některé související míry rizika. V poslední kapitole si uvedeme praktický příklad na datech, kde použijeme teorii uvedenou v předešlé kapitole.