Příklady z finanční matematiky - Kordová, Zuzana; Veselý, Michal, 1982-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme řešení vybraných úloh z oblasti finanční matematiky, které odpovídají praktickým problémům z oblasti financí. Zaměřili jsme se zejména na investiční rozhodování, důchody, obchody s cennými papíry a opce. Teorie uvedena na začátku každé z osmi kapitol této práce a příslušné řešené i neřešené příklady poskytují jejím čtenářům přehledný návod, jak lze řešit konkrétní situace.
In this bachelor thesis we focus on solving selected problems from the field of financial mathematics. We have aimed mainly at practical problems in finance, including investment decisions, pensions, securities trading and options. A theoretical introduction to each of the eight chapters of this work and corresponding solved and unsolved examples provide readers with easy instructions to handle specific situations.
Vedoucí práce: Michal Veselý
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: finanční matematika; business mathematics; bakalářské práce; bachelor's theses