Příklady z finanční matematiky - Kordová, Zuzana (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme řešení vybraných úloh z oblasti finanční matematiky, které odpovídají praktickým problémům z oblasti financí. Zaměřili jsme se zejména na investiční rozhodování, důchody, obchody s cennými papíry a opce. Teorie uvedena na začátku každé z osmi kapitol této práce a příslušné řešené i neřešené příklady poskytují jejím čtenářům přehledný návod, jak lze řešit konkrétní situace.