Konvexní analýza a její aplikace v optimalizačních úlohách - Král, Jan; Došlý, Ondřej, 1956-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2014)
V této diplomové práci zkoumáme nutné podmínky optimality s využitím nástrojů konvexní analýzy. Pozornost je zaměřena zejména na úlohu konvexního programování s různými předpoklady. Zkoumány jsou také základy nehladké optimalizace.
In this thesis we study first order conditions of optimality using convex analysis tools. In particular, we study convex program problem and its modified assumptions. We also study basics of nonsmooth optimization.
Vedoucí práce: Ondřej Došlý
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: matematická optimalizace; nelineární programování; mathematical optimization; nonlinear programming; diplomové práce; master's theses