Konvexní analýza a její aplikace v optimalizačních úlohách - Král, Jan (2014)
V této diplomové práci zkoumáme nutné podmínky optimality s využitím nástrojů konvexní analýzy. Pozornost je zaměřena zejména na úlohu konvexního programování s různými předpoklady. Zkoumány jsou také základy nehladké optimalizace.