Porovnání klasického a bayesovského přístupu k testování hypotéz - Perhalová, Ivana (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme testování statistických hypotéz klasickým a bayesovským způsobem. Nejdříve je čtenář seznámen se základními pojmy a principy testování hypotéz oběma těmito způsoby. Následně jsou shrnuty jejich základní rozdíly a podobnosti a přístupy jsou rovněž porovnány z hlediska jejich výhod a nevýhod. Teoretické postupy testování statistických hypotéz oběma těmito přístupy jsou na závěr předvedeny na příkladech. Pro jejich výpočty byl v případě klasického přístupu zvolen ekonometrický software Gretl a v případě bayesovského přístupu Matlab.