Konvoluce v jádrových odhadech - Pustowková, Marcela (2014)
Tato diplomová práce se zabývá konvolucemi pro různé typy jádrových funkcí a metodami pro jejich odvození. Nejdříve jsou definovány základní vlastnosti jádrových funkcí a konvolucí. Následující kapitola je věnována konvolucím pro Epanečníkovo jádro, obdélníkové jádro, kvartické jádro a jádro čtvrtého řádu. Poslední část je zaměřena na konvoluce pro Gaussovo jádro a pro jádra z něj odvozená. Daná práce také zkoumá různé metody výpočtu těchto konvolucí, jejich výhody a nevýhody.