Příprava oligomerů 3-hydroxybutanové kyseliny a jejich reaktivita - Kundrát, Vojtěch (2014)
Náplní práce je syntéza oligomerních struktur 3-hydroxybutanové kyseliny, jejich charakterizace a následné provedení vybraných reakcí na vzniklých skeletech. Produkty reakcí jsou analyzovány a určena struktura vzniklých látek. V rámci práce byla vyzkoušena nová metoda úpravy PHB na oligomerních strukturách. V neposlední řadě byla provedena ucelená rešerše dosavadních chemických úprav skeletu poly-3-hydroxybutarátu.