Identifikace vazebného rozhraní mezi axinem a CKIe - Divišová, Eva (2014)
Axin je scaffold protein, hrající důležitou roli v několika signálních drahách. Schopnost Axinu interagovat s různými signálními proteiny nemusí být důležitá jenom pro samotný přenos signálu, ale také pro komunikaci a přepínání mezi jednotlivými drahami. Cílem této práce bylo zmapovat vazebné rozhraní mezi Axinem a Kasein kinázou 1ε (CK1ε). Pro charakterizaci tohoto rozhraní byla připravena série pěti delečních mutantů Axinu. Koimunoprecipitace připravených mutantů s CK1ε odhalila, že Axin obsahuje celkem tři vazebná místa pro CK1ε.