Syntéza a studium nových fluoroforů pro bioaplikace - Pastierik, Tomáš (2014)
Cílem této práce byla syntéza a studium vlastností nových fluorescenčních značek určených pro in vivo experimenty. Byly připraveny dva nové deriváty pyroninu a následně byly zkoumány jejich absorpční a emisní vlastnosti, chemická stabilita a fotostabilita.Navíc byly vykonány in vivo experimenty, které potvrdili potencionální využití připravených pyroninů v biologii anebo medicíně.