Křivkový integrál v komplexním oboru - Dechet, Martin (2014)
V této práci je naším hlavním cílem prozkoumat teorii křivkových integrálů v komplexním oboru, zaměříme se tedy zejména na Cauchyho integrační vzorec a větu a některé důležité věty, které z nich plynou, jako například Liouvilleova věta nebo základní věta algebry. Před tím jasně definujeme vlastnosti křivek jako například regularita a holomorfné funkce využívající reálnou a komplexní diferencovateľnosť. Každý teoretický celek ilustrujeme několika řešenými a neřešenými příklady.